Juventus wil Europa veroveren met scherpschutter Higuaín

Reacties

Gonzalo Higuaín kent een uitstekend debuutseizoen bij Juventus en mikt met De Oude Dame op de eindzege in de Champions League. In Turijn wacht dinsdagavond de eerste lastige hobbel en de tegenstander van de finale in 2015: Barcelona.

Juventus wil Europa veroveren met scherpschutter Higuaín

De Argentijnse scherpschutter maakte maar liefst vier treffers in de afgelopen zes dagen. Zaterdag pikte El Pipita twee competitiegoals mee tegen Chievo en drie dagen eerder wist hij ook twee keer het net te vinden in de Coppa Italia tegen zijn oude liefde Napoli.

De 28-jarige aanvaller geeft aan dat Europees succes een belangrijke reden was voor zijn transfer van Napels naar Turijn. 'Ik hoop dat we de Champions League kunnen winnen, daarom ben ik hier gekomen', vertelt hij op de site van de UEFA. 'We gaan ook voor de zesde Scudetto op een rij en de derde achtereenvolgende eindzege in de Coppa Italia. De Champions League winnen is een droom, die we hopen te realiseren.'

Om naast Italië ook Europa te veroveren, rekent Juventus op de scoringsdrift van de ex-aanvaller van Real Madrid. In het huidige Serie A-seizoen scoorde El Pipita al 21 keer, geen enkele goal maakte hij vanaf de penaltystip. In 1957/58 slaagden John Charles en Omar Sívori er voor het laatst in om twintig goals te maken in hun debuutseizoen namens Juve. In het miljoenenbal kon Higuaín tot dusver drie keer juichen.

Barcelona
De Argentijnse doelpuntenmachine stond in zijn zes jaar bij Real Madrid vaak tegenover Barcelona. Juventus kan niet bouwen op de balans van Higuaín tegen de Catalanen. In totaal stond de in Frankrijk geboren spits achttien keer oog in oog met Barça, daarvan werden vier confrontaties gewonnen, zes gelijkgespeeld en maar liefst acht duels verloren. Higuaín scoorde in die wedstrijden slechts drie keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.