Juventus behoudt ongekende thuisstatus na makkelijke klus

Juventus heeft Genoa zondagavond makkelijk aan de kant gezet (4-0). De Italiaanse koploper schrijft de overwinning bij op een bijzonder lange lijst van thuiszeges in de Serie A, die teruggaat naar augustus 2015.

Nadat Juventus zich deze week ten koste van Barcelona geplaatst had voor de halve finale van de Champions League, kwam het met gemak langs Genoa. Binnen twintig minuten stond De Oude Dame al met 2-0 voor. Eerst was het Genoa-verdediger Ezequiel Muñoz die de bal ongelukkig in zijn eigen doel liep en één minuut later breidde Paulo Dybala de score uit. De Argentijn, die een hoofdrol speelde in het aanvalsspel van Juventus, toonde zich voorafgaand aan zijn treffer ongrijpbaar toen hij door het zestienmetergebied van de tegenstander dribbelde.

Vlak voor rust maakte Mario Mandzukic er 3-0 van. De Kroatische aanvaller sprintte weg aan de linkerkant, zag een voorzet gekeerd worden en schoot de bal vervolgens in één keer in het net. Zo was Juventus al voor rust goed op weg om revanche te nemen op de verloren uitwedstrijd bij Genoa. In november ging de ploeg van trainer Massimiliano Allegri met 3-1 onderuit tegen de laagvlieger, mede door twee doelpunten van Giovanni Simeone, zoon van Atlético Madrid-trainer Diego.

Na de rust ging Juventus door met scoren. Met nog een half uur op de klok bepaalde Leonardo Bonucci, opgestoomd vanuit de verdediging, met een afstandsschot de eindstand: 4-0. Daarmee behield Juventus zijn ongeslagen status in competitieduels in eigen huis. De laatste keer dat de regerend Italiaans kampioen in het eigen Juventus Stadium een Serie A-wedstrijd verloor was op 23 augustus 2015 (0-1 tegen Udinese). De laatste keer dat er punten werden verspeeld was op 23 september 2015 bij een gelijkspel tegen Frosinone (1-1). Sindsdien werden alle thuiswedstrijden in de competitie (32 stuks) gewonnen.

Juventus staat bovenaan in de Serie A met een voorsprong van elf punten op nummer twee AS Roma, dat maandagavond speelt tegen hekkensluiter Pescara. Genoa bevindt zich in de onderste regionen van de ranglijst, met een voorsprong van zes punten op de degradatieplaatsen.