Streppel snapt spelers: 'Ze zijn begaan met Willem II'

Reacties

Dat er in de strijd om handhaving na de 0-2 nederlaag van Willem II tegen AZ harde woorden zijn gevallen, is geen probleem voor trainer Jurgen Streppel. De coach van de Tilburgers stond de voorbije dagen vooral in het nieuws vanwege zijn overgang naar SC Heerenveen komende zomer, maar moet eerst nog vol aan de bak met de Tilburgers.

Streppel snapt spelers: 'Ze zijn begaan met Willem II'

De degradatiestress neemt immers met de week toe voor de huidige nummer vijftien. Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen AZ houdt de Tilburgse club concurrent Excelsior, dat met 2-1 won van FC Groningen, alleen op basis van doelsaldo onder zich op de ranglijst.

De play-offs om lijfsbehoud komen derhalve steeds dichterbij. Aanvoerder Jordens Peters en middenvelder Funso Ojo uitten stevige kritiek na het duel met de Alkmaarders. Ze misten bij sommige ploeggenoten de absolute wil om te winnen.

Streppel  kon ze wel begrijpen: 'Die jongens hebben het recht hun mening te uiten. Ik vind niet dat ze te ver zijn gegaan. Het is alleen maar een teken dat ze begaan zijn met Willem II. Dat ben ik ook. We zullen de komende weken de punten moeten pakken om in de Eredivisie te blijven.'

En dat wordt geen gemakkelijke opgave. Na de wedstrijd van zaterdag bij PEC Zwolle wachten duels met FC Twente en PSV. Ook treffen De Tricolores nog Feyenoord en de directe concurrenten Roda JC en SC Cambuur.

De leiding van de Brabantse club beraadt zich intussen over een opvolger voor Streppel. Bij invloedrijke delen van de achterban geldt Jaap Stam als grote favoriet. De voormalige verdediger van onder meer Willem II is nu trainer van Jong Ajax. Hij heeft al aangegeven graag een stap te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.