Streppel over wissel Andersen: 'Volgens mij heb ik dat recht'

Jurgen Streppel was niet te genieten na de 0-2 nederlaag van Willem II tegen AZ. De trainer van de Tilburgers baalde van het spel van zijn ploeg en reageerde kribbig op enkele vragen van de media.

'We kunnen goed voetballen, maar je hebt ook duelkracht nodig. Dat vond ik ondermaats bij ons, ook in de eerste helft. Als je zonder bal geen strijd levert, ben je aan de bal ook een stuk minder. Na de penalty knakte er iets bij de jongens', verwees Streppel tegenover FOX Sports naar de strafschop die AZ in de 68ste minuut kreeg. Vincent Janssen benutte het buitenkansje en brak daarmee de ban.

Willem II oogde na de 0-2 van Janssen gefrustreerd, maar Streppel zag dat anders. 'Nee, dat vond ik niet. Er was één opstootje, meer niet. We moeten het ook niet overdrijven.' Ook een vraag over Lucas Andersen, die al in de rust werd gewisseld, stelde de trainer niet op prijs. 'Waarom ik Lucas wisselde? Jij hebt de wedstrijd toch ook gezien? Lucas kan geweldig voetballen, maar ik heb volgens mij het recht om te wisselen wanneer spelers minder in hun vel zitten.'

Aanvoerder Jordens Peters zag dat zijn ploeg het koppie er niet meer bij wist te houden na de penalty en al snel ook de 0-2 om de oren kreeg. 'Als het 0-1 blijft, kan je nog een slotoffensiefje opzetten. De les van vandaag is dat we langer in de wedstrijd moeten blijven. Nu gingen we vol voor de winst en daarin hebben we teveel risico genomen, waardoor in de 75ste minuut de wedstrijd klaar is.'