'Aanvallend voetbal staat bij Streppel hoog in het vaandel'

Reacties

SC Heerenveen wil vanaf komend seizoen onder leiding van trainer Jurgen Streppel de zorgvuldig opgebouwde reputatie weer gaan waarmaken. Manager voetbalzaken Hans Vonk denkt dat de trainer van Willem II daarvoor de ideale kandidaat is.

'Aanvallend voetbal staat bij Streppel hoog in het vaandel'

'We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past', zegt Vonk op de website van Heerenveen. 'Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Iets waar SC Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken.'

Heerenveen was de laatste jaren een vast gezicht in de subtop van de Eredivisie met twee vijfde plaatsen, één zevende en één achtste. Dit seizoen zette het sportieve verval echter in bij de Friezen. Ook interim-coach Foppe de Haan heeft de club niet uit het slop getrokken. Na 27 duels staat Heerenveen ondanks een opleving rond de winterstop maar twee plaatsen hoger (dertiende) dan in oktober, toen De Haan werd aangesteld als tijdelijke opvolger van Dwight Lodeweges.

Streppel kende dit seizoen bij Willem II een soortgelijk verval. Vorig seizoen eindigden de net gepromoveerde Tilburgers als negende, nu staan de Tricoleres vijftiende. De man die in 2011 overkwam van Helmond Sport had dan ook het gevoel dat de rek eruit was, al spreekt hij dat nu niet hardop uit. 'Ik ben er trots op dat ik bij Willem II werk. In de afgelopen vijf jaar heb ik een heel mooie tijd gehad. De steun van de supporters en het kampioenschap in 2014 zal ik nooit vergeten. Maar voordat ik naar Heerenveen vertrek, gaan we met elkaar er alles aan doen om deze mooie club in de Eredivisie te houden', zegt Streppel op de Willem II-website.

De voormalige verdediger van Helmond Sport, RKC Waalwijk en Telstar had in Tilburg een moeizame relatie met algemeen directeur Berry van Gool. Die spreekt desondanks lovende woorden over de vertrekkende coach, die in Heerenveen voor twee jaar tekent. 'Jurgen heeft een grote bijdrage gehad in de professionalisering van het voetbalklimaat bij Willem II. Wij zijn trots dat Jurgen deze stap in zijn carrière zet. Wij zien het als een compliment dat hij via Willem II een mooie volgende stap kan maken. De komende twee maanden gaan we als club gezamenlijk strijden voor handhaving van Willem II in de Eredivisie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.