Stindl en Traoré drukken hoop Sankt Pauli de kop in

FC Sankt Pauli leek in eigen huis even op weg naar een bekerstunt tegen Borussia Mönchengladbach, maar door toedoen van Ibrahima Traoré en Lars Stindl kwam die er niet: 1-4.

Bij beide ploegen begon er een Nederlander op de bank. Roel Brouwers bleef daar de volle negentig minuten zitten, spits John Verhoek mocht bij de thuisploeg - uitkomend in de Tweede Bundesliga - na zeventig minuten invallen voor Sebastian Maier. De voormalig ADO-aanvaller kon de nederlaag - het stond bij zijn invalbeurt al 1-3 - evenwel niet meer voorkomen.

Sankt Pauli kwam na een halfuur nog wel op voorsprong. Marc Rzatkowski tekende na iets meer dan een halfuur voor de even verrassende als fraaie 1-0. Hij kreeg de bal vlak buiten het strafschopgebied voor zijn linkervoet en schoot de bal prachtig in de kruising. Na rust verdween die voorsprong echter binnen no-time.

En dat was te danken aan twee spelers: aanvallende middenvelders Stindl (foto, links) en Traoré (foto, tweede van rechts). In de 54ste minuut was laatstgenoemde aangever bij de gelijkmaker van Stindl, twee minuten later waren de rollen omgekeerd: 1-2. Traoré zorgde na driekwart wedstrijd uiteindelijk voor de 1-3, waarna invaller Thorgan Hazard de eindstand bepaalde.