Stevens veilig, eerste degradatie HSV dreigt nog steeds

Reacties

Nog steeds is de eerste degradatie van Hamburger SV óóit uit de Bundesliga een zeer reëel scenario. Rafael van der Vaart kon met zijn ploeggenoten tegen Bayern München niet voor een stunt zorgen. Maar er was ook goed nieuws voor een Nederlander: Huub Stevens mag zich officieel veilig noemen met VfB Stuttgart, waardoor HSV, 1.FC Nürnberg en Eintracht Braunschweig gaan uitmaken welke twee ploegen er direct degraderen en wie er moet aantreden in de play-offs.

Stevens veilig, eerste degradatie HSV dreigt nog steeds

Hamburger SV - Bayern München 1-4
Bayern werd midweeks pijnlijk uitgeschakeld door Real Madrid in de halve finale van de Champions League en bij HSV was daarom de hoop op een stunt gestegen. Niets bleek minder waar. Na ruim een half uur had Arjen Robben met een assist een flink aandeel in de openingsgoal van de kampioen. Zijn één-tweetje bleek de inleiding voor een goal van Mario Götze.

Na 55 minuten voerde Götze de score verder op. Bij een corner stond hij vogelvrij en kon hij met een lage schuiver de bal richting de verre hoek sturen. Thomas Müller kreeg de goal op zijn naam omdat hij de bal nog licht toucheerde.

Freewheelend liep Bayern vervolgens uit naar 1-4. Eerst zorgde Götze met zijn tweede van de middag voor 0-3, daarna redde Hakan Calhanoglu de eer, waarna het slotakkoord voor Claudio Pizarro was. In twee instanties, waarvan zijn tweede inzet met een fraaie omhaal, passeerde hij de geplaagde doelman René Adler.

In de slotfase liet Jérôme Boateng zich nog gaan aan de zijde van Bayern. Hij stond hoofd aan hoofd met Kerem Demirbay en maakte daarna nog een slaande beweging. Demirbay kreeg voor zijn aandeel een gele kaart, Boateng mocht inrukken en wacht een schorsing. Ola John deed een half uur mee bij HSV en Ouasim Bouy zat negentig minuten op de bank.

Door te verliezen is zeker dat HSV niet aan play-offs zal ontkomen, maar directe degradatie dreigt ook nog steeds. 1. FC Nürnberg heeft maar een puntje minder en hekkensluiter Eintracht Braunschweig twee. Op de slotdag van de Bundesliga moet HSV naar FSV Mainz 05 uit, gaat Braunschweig proberen degradatie af te wenden bij Hoffenheim en Nürnberg mag op bezoek bij Schalke 04. Spanning alom dus in de kelder van de Duitse competitie.

Op de foto: de klok in het HSV-stadion die aangeeft dat de club sinds de start van de Bundesliga nog niet is gedegradeerd.

Slecht nieuws voor HSV, goed nieuws voor Huub Stevens. Hoewel hij met VfB Stuttgart op de valreep verloor van het Wolfsburg van assistent-coach Andries Jonker (en de geblesseerde Bas Dost) is handhaving een feit.
Slecht nieuws voor HSV, goed nieuws voor Huub Stevens. Hoewel hij met VfB Stuttgart op de valreep verloor van het Wolfsburg van assistent-coach Andries Jonker (en de geblesseerde Bas Dost) is handhaving een feit.

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 1-2
Stevens heeft gedaan waarvoor hij werd aangesteld bij Stuttgart: handhaving realiseren. De onderste drie ploegen kunnen de formatie van de Nederlander ondanks de verliespartij van vandaag niet meer achterhalen.

Kevin De Bruyne opende na dertien minuten de score toen de bal voor zijn voeten viel en de Belg het speeltuig in de bovenhoek ramde. Na ruim een uur zorgde Christian Gentner voor de gelijkmaker. Op de valreep, in de 91ste minuut, zorgde Ivica Olic alsnog voor de zege. Dat is met het oog op de vierde plaats (voorronde Champions League) zeer belangrijk. De achterstand op Leverkusen, de huidige nummer vier, is maar een punt.

Ondanks de verliespartij is het rapport van Stevens alleraardigst. In zijn negen competitieduels won hij drie keer, werd het driemaal gelijk en verloor hij even vaak. Daardoor is Stuttgart veilig.

Eintracht Braunschweig – FC Augsburg 0-1
FC Augsburg heeft in de allerlaatste seconde gewonnen van Eintracht Braunschweig. Raúl Marcelo Bobadilla was in de 94ste minuut de gelukkige. Door de overwinning heeft Augsburg nog een kleine kans op het bereiken van Europees voetbal, terwijl Braunschweig stijf onderaan blijft staan. Al is het verschil met HSV nog steeds maar twee punten. Nürnberg heeft één punt meer.

1. FC Nürnberg – Hannover 96 0-2
1. FC Nürnberg is thuis tegen Hannover 96 onderuit gegaan. De club die trainer Gertjan Verbeek twee weken geleden ontsloeg kwam al in de vijfde minuut op achterstand, toen een foute pass van Mike Frantz de openingstreffer van Szabolcs Huszti inleidde. In de 51ste minuut verdubbelde Manuel Schmiedebach de marge. Ook voor Nürnberg is er dus nog wel een ontsnappingsroute.

Overige uitslag
Werder Bremen - Hertha BSC 2-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.