Van der Vaart: 'Voor ons wedstrijd op leven en dood'

Reacties

Hamburger SV is zaterdag in eigen huis tegen landskampioen Bayern München absoluut niet kansloos. Dat stelt aanvoerder Rafael van der Vaart na de uitschakeling van Der Rekordmeister in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid.

Van der Vaart: 'Voor ons wedstrijd op leven en dood'

'Het was een mooie wedstrijd', aldus Van der Vaart, die in het verleden ook uitkwam voor Real Madrid, over de 4-0 overwinning van de Spanjaarden in München. Zaterdag neemt zijn ploeg het op tegen Bayern. Het belang is groot voor de degradatiekandidaat. 'Voor ons een wedstrijd op leven en dood. Wanneer we alles geven hebben wij een kans.'

In navolging van Van der Vaart acht ook Franz Beckenbauer Hamburger SV niet kansloos. 'Als HSV geen kans maakt tegen dit aangeslagen Bayern, verdienen ze het om te degraderen', aldus de vice-voorzitter van Bayern, die niet te spreken was over de 4-0 nederlaag tegen Real Madrid. 'Een enorme deceptie, maar ze spelen al weken niet goed.'

Comeback
Van der Vaart, die volgens het Hamburger Abendblatt komende zomer moet vertrekken bij Die Rothosen, ligt op koers voor een comeback tegen Bayern München. Van der Vaart moest zondag nog toekijken bij HSV tegen FC Augsburg (3-1 nederlaag) door een kuitblessure die hem sinds half april aan de kant houdt. Maar dinsdag werkte hij de groepstraining af.

HSV staat als nummer zestien op een plek die aan het einde van de rit een play-offs tegen een club uit de Tweede Bundesliga betekent. Op het spel staat dan een plaats op het hoogste niveau. Maar het gevaar voor directe degradatie is nog niet geweken. Hekkensluiter Eintracht Braunschweig heeft slechts twee punten minder en nummer zeventien 1. FC Nürnberg staat daar met nog twee speelronden voor de boeg nog tussenin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.