Stekelenburg weer Oranje-klant: 'Ben op de goede weg''

Voor Maarten Stekelenburg (30) is de selectie voor het Nederlands elftal een beloning voor het zichzelf terugvechten in de basiself van AS Roma. Na het vertrek van trainer Zdenek Zeman en de komst van ad interim-coach Aurelio Andreazzoli werd de Nederlandse sluitpost weer eerste keus in Rome.

Stekelenburg weer Oranje-klant: 'Ben op de goede weg''

Die opleving resulteerde in een oproep voor de WK-kwalificatiewedstrijden van volgende week vrijdag (Estland) en 26 maart (Roemenië). Beide duels hebben plaats in de Amsterdam Arena, de thuisbasis van de vorige club van Stekelenburg: Ajax.

Op 16 oktober 2012 stond Stekelenburg voor het laatst op het veld tijdens een interland, dat was tijdens de 4-1 zege in Roemenië.

'Uiteraard ben ik blij er weer bij te zijn', vertelt Stekelenburg op de website van Sport Promotion. 'Het gaat momenteel erg lekker. Ik ben op de goede weg. Mijn streven was erop gericht om mijn plaats in de selectie van Oranje weer terug te krijgen. Dat is gelukt.'

Stekelenburg moet bij zijn terugkeer concurreren met voormalig clubgenoot Kenneth Vermeer en de tegenwoordig voor Swansea City uitkomende Michel Vorm.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen