Andreazzoli noemt concurrent Stekelenburg 'voorbeeld'

Met de wisseling van de wacht bij AS Roma is Maarten Stekelenburg weer de nummer één geworden onder de lat. Maar trainer Aurelio Andreazzoli geeft ook hoog op over diens concurrent Mauro Goicoechea.

Andreazzoli noemt concurrent Stekelenburg 'voorbeeld'

Een van de eerste wijzigingen die Andreazzoli doorvoerde als opvolger van de ontslagen Zdenek Zeman was doelman Goicoechea vervangen door Stekelenburg, die de maanden ervoor tot zijn ongenoegen op het tweede plan was geraakt.

'Stekelenburg is gelukkig en werkt goed', zei Andreazzoli. 'Maar dat kan ik ook zeggen over de andere keepers Mauro en Bogdan Lobont. Ik wil ook graag zeggen dat ik gesproken heb met Mauro. Hij is ook ontspannen, omdat hij zijn taak heeft uitgevoerd, ook al was hij hier en daar wat ongelukkig in zijn acties.'

'Hij moet voor die ontspannen houding worden geprezen en geeft daarmee een voorbeeld voor de anderen', aldus Andreazzoli. 'Zijn geweten is schoon. Omdat hij altijd goed heeft getraind en maar één fout heeft gemaakt, eentje die veel ploeggenoten op een andere plek in het veld ook zouden kunnen maken.'

Goicoechea mocht zich de nederlaag tegen Cagliari van begin februari aanrekenen, hetgeen het vertrek van Zeman versnelde en zijn degradatie inleidde bij AS Roma.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen