Blunderende Goicoechea brengt baan Zeman in gevaar

AS Roma heeft zich thuis geblameerd tegen Cagliari. De defensie van de Romeinen werd te kijk gezet en ook doelman Mauro Goiceochea, de concurrent van Maarten Stekelenburg, deelde in de malaise: 2-4.

Het aantal tegendoelpunten van AS Roma kwam door het kwartet treffers van Cagliari op liefst 42. Alleen Pescara (45) incasseerde meer doelpunten in de Serie A. De ontluisterende nederlaag zal de discussie over de positie van trainer Zdenek Zeman nieuw leven inblazen. Niet alleen de vele tegengoals, maar ook de slechte serie (slechts één van de laatste zes competitieduels werd gewonnen) is reden tot crisis in Rome.

De Belg Radja Nainggolan bezorgde Cagliari al een vroege voorsprong, maar vedette Francesco Totti zorgde nog voor rust uit een vrije bal voor de gelijkmaker. Doelman Mauro Goicoechea leidde vlak na rust de ruime nederlaag in. De Uruguayaanse goalie, die Maarten Stekelenburg uit de basis houdt, beging een enorme blunder.

Een voorzet van de linkerkant leek een eenvoudige prooi voor de sluitpost, maar de Uruguayaan liet de bal knullig uit zijn handen glippen waarna de bal het doel in ging. Zeman zag de man die hij zijn vertrouwen schonk zijn positie opnieuw aan het wankelen brengen. Marco Sau maakte het zes minuten later nog erger voor Roma. Francesco Pisano nam de 1-4 voor zijn rekening. Een bijzondere goal, want Pisano scoorde in tien Serie A-jaren tot vandaag nog nooit.

AS Roma probeerde in het laatste kwartier de schade nog te beperken, maar Cagliari hield eenvoudig stand. Marquinho tekende pas in de blessuretijd de 2-4 aan. De Romeinse formatie is achtste in de Serie A, vijftien punten achter koploper Juventus. Cagliari klimt door de overwinning naar de veertiende positie op de ranglijst.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.