Zeman mag na gesprek aanblijven als trainer Roma

Zdenek Zeman mag aanblijven als trainer van AS Roma. Dat bevestigt de Romeinse club dinsdag. Die gang van zaken is een tegenvaller voor doelman Maarten Stekelenburg, die onder het bewind van de 65-jarige Tsjech zijn basisplaats bij de roemruchte Italiaanse club verloor aan de Uruguayaan Mauro Goicoechea.

Zeman mag na gesprek aanblijven als trainer Roma

Over de toekomst van Zeman (foto) werd de voorbije dagen veelvuldig gespeculeerd. De 65-jarige Tsjech zou aan de vooravond van zijn vertrek staan. Een en ander kwam aan het rollen nadat Roma-directeur Walter Sabatini maandag openlijk toegaf na te denken over het aanstellen van een nieuwe trainer.

Inmiddels is juist het tegenovergestelde gebeurd. Roma heeft het vertrouwen in Zeman uitgesproken. 'We zijn volledig tevreden. En we blijven samen strijden', aldus diezelfde Sabbatini. 'We hebben indringende gesprekken met hem gehad en staan volledig achter onze trainer.'

De reserveplaatsen voor Stekelenburg en icoon Daniele De Rossi zouden deels hebben bijgedragen aan de onvrede bij Sabbatini. Die frictie is inmiddels uit de wereld, volgens de club.

Stekelenburg liet al eerder weten dat een reserverol voor hem geen optie is. Hij wil in beeld blijven bij het Nederlands elftal. Zodoende werd Fulham al als nieuwe bestemming genoemd. Of in het onderhoud is aangeven door het Roma-bestuur dat de Nederlandse doelman meer moet gaan spelen, zal in de komende weken blijken.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen