Zeman haalt de bezem door de selectie van AS Roma

AS Roma is deze zomer met Zdenek Zeman (foto) in zee gegaan en dat heeft grote gevolgen voor de selectie van de Romeinse club. De 65-jarige Tsjechische oefenmeester, die met een ploeg van 23 spelers richting het trainingskamp in Oostenrijk is afgereisd, heeft maar liefst zeven volwaardige krachten in de Italiaanse hoofdstad achtergelaten.

Zeman haalt de bezem door de selectie van AS Roma

Gabriel Heinze, Simone Perrotta, David Pizarro, Marco Borriello, José Angel, Aleandro Rosi en Stefano Okaka mogen van Zeman op zoek naar een nieuwe club. Pizarro, Borriello en Okaka speelden het afgelopen seizoen al op huurbasis voor een ander team. Maar de overige vier spelers waren onder Luis Enrique, Zeman's voorganger, nog een vaste waarde.

Heinze, inmiddels 34 jaar oud, was vaste keus als linker centrale verdediger en kwam een jaar geleden nog over van Olympique Marseille. Zeman geeft echter de voorkeur aan de Braziliaan Leandro Castan, die deze zomer overkwam van Corinthians.

De 22-jarige linksback José Ángel, vorige zomer gekocht op voorspraak van Luis Enrique, moet plaatsmaken voor de recentelijk aangetrokken Italiaans international Federico Balzaretti.

Ook rechtsback Aleandro Rosi (25) en middenvelder Simone Perrotta (34), in 2006 nog wereldkampioen met Italië, hoeven niet langer op speeltijd te rekenen. Beide spelers maken al sinds het seizoen 2004/05 deel uit van de A-selectie van de Giallorossi, al werd Rosi op jongere leeftijd enkele keren verhuurd om wedstrijdervaring op te doen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's