Ontslag Zeman nieuw perspectief voor Stekelenburg

Zdenek Zeman is ontslagen als trainer van AS Roma. De Tsjech verloor vrijdagavond met zijn ploeg in eigen huis van Cagliari (2-4), waarop de directie besloot de oefenmeester per direct te ontslaan.

Ontslag Zeman nieuw perspectief voor Stekelenburg

De laatste overwinning van AS Roma dateert alweer van 22 december vorig jaar, toen AC Milan met 4-2 werd verslagen. Vorig jaar juni volgde Zeman de Spanjaard Luis Enrique op, die eveneens teleurstellende resultaten boekte met de Giallorossi.

Het ontslag van Zeman betekent dat er mogelijk verandering komt in de situatie van keeper Maarten Stekelenburg. De Oranje-international, door Zeman naar de bank verdrongen, had een uitzichtloze situatie in Rome en mikte op een transfer naar Fulham maar kreeg daarvoor op de slotdag niet het groene licht van de Italiaanse club.

Nu Zeman ontslagen is, plus de tegenvallende prestaties van zijn concurrent Mauro Goicoechea, lijkt een basisplaats voor Stekelenburg weer in zicht. Stekelenburg verweet zijn trainer niet duidelijk te zijn in de communicatie, terwijl Zeman zijn keeper beschuldigde van te weinig interactie met zijn teamgenoten.

Wie Zeman opvolgt is nog niet bekend, maar de voormalig Franse bondscoach Laurent Blanc wordt genoemd als de mogelijke nieuwe trainer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen