Andreazzoli lyrisch over prestaties doelman Stekelenburg

Na de 3-1 zege op Genoa was AS Roma-coach Aurelio Andreazzoli vooral lovend over doelman Maarten Stekelenburg. Volgens de interim-coach liet de Nederlander opnieuw zien een uitstekende keeper te zijn.

Andreazzoli lyrisch over prestaties doelman Stekelenburg

'Het was voor ons de kans om te laten zien dat we ook onder druk konden presteren', doelt Andreazzoli op de overwinning. 'Onze doelman heeft nog maar eens laten zien over veel kwaliteiten te beschikken', wijst de coach op Stekelenburg, die met enkele goede reddingen bijdroeg aan de overwinning.

'Het echte Roma stond op', vervolgt Andreazzoli. 'Iedereen bracht net dat beetje meer, dat beetje dat gevraagd werd. En dat gold dus niet alleen voor Stekelenburg en Romagnoli.'

Die laatste debuteerde op achttienjarige leeftijd in de Romeinse basis. 'Hij is een goede jongen en ik weet zeker dat hij er klaar voor is. Dat hij ook nog scoorde was de slagroom op de taart.'

TottiOok aanvoerder Francesco Totti nam een van de treffers voor zijn rekening. Voor de levende clublegende was dat zijn 225ste Serie A-treffer, waardoor hij op de eeuwige topschutterslijst nu alleen Silvio Piola nog voor zich moet dulden. Hij was in het verleden vooral voor aartsrivaal Lazio trefzeker en kwam tot 274 goals.

'Of Totti hem nog kan inhalen?', vroeg Andreazzoli zich hardop af. 'Dat moet je hem vragen. Hij heeft nu al historie geschreven. Ik ben zo gelukkig dat ik de voorbije jaren veel van zijn goals live heb kunnen zien', besloot de voormalige assistent.

Door de zege is AS Roma nu zevende in Italië met slechts vijf punten achterstand op nummer drie AC Milan. Zodoende is de hoop op een Champions League-ticket nog niet opgegeven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's