Statement Suarez: 'Excuses en nooit meer een bijtincident'

Reacties

Luis Suarez heeft via zijn eigen twitteraccount zijn excuses aangeboden voor het veelbesproken bijtincident waarbij hij de hoofdrol vertolkte. In het statement zegt de aanvaller van Uruguay en Liverpool te betreuren wat er is gebeurd in het duel met Italië.

Statement Suarez: 'Excuses en nooit meer een bijtincident'

'Na enkele dagen weer thuis bij mijn familie geweest te zijn, heb ik de mogelijkheid gekregen om kalm te worden', aldus Suarez, 'en te kunnen bevatten wat er tijdens de wedstrijd van 24 juni tegen Italië is gebeurd.'

Verderop in de verklaring zegt Suarez te betreuren wat er gebeurd is en biedt hij zijn excuses aan het slachtoffer en de gehele voetbalfamilie.

Het slot van de verklaring is opmerkelijk. Suarez belooft immers 'dat er nooit meer een verglijkbaar incident zal plaatsvinden.' De beet van Suarez in de schouder van Chiellini was evenwel al de derde keer dat het de voormalige Ajacied gebeurde. Eerder deed hij het tegen PSV en Chelsea, toen Otman Bakkal en Branislav Ivanovic het slachtoffer waren.

Overigens zijn de Uruguyaanse voetbalbond en Suarez wel tegen de zware straf in beroep gegaan. Daarbij zou Suarez een verklaring hebben afgelegd waarin hij ontkende opzettelijk gebeten te hebben. Dat hij daarbij geen berouw toonde zou deels tot de zware straf geleid hebben. Nu maakt hij via dit statement dus alsnog excuses, zonder expliciet te zeggen dat hij Chiellini expres beet.      

Chiellini
Overigens reageerde de Juventus-verdediger zelf vrijwel direct via Twitter. 'Alles is vergeten, ik hoop dat de FIFA je schorsing terugbrengt', liet de Italiaan weten. Direct na het incident trok Chiellini nog fel van leer tegen Suarez, waarbij hij het incident 'belachelijk' noemde. Later verklaarde hij overigens ook dat hij de straf voor Suarez te zwaar vond.

  

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.