FIFA-voorman Valcke: 'Suarez moet in therapie'

Reacties

Secretaris-generaal Jérôme Valcke heeft tijdens een persconferentie de straf verdedigd die FIFA aan Luis Suarez heeft opgelegd.

FIFA-voorman Valcke: 'Suarez moet in therapie'

'Hij moet een manier vinden waardoor het niet meer voorkomt. Hij moet in therapie, als daarvoor een therapie bestaat', vond de rechterhand van Sepp Blatter. 

Zijn werkgever Liverpool wordt nu ook gestraft voor zijn beet tijdens het WK. 'Zijn gedrag in het verleden heeft daar ook een rol in gespeeld, het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Daarom moest er een voorbeeld worden gesteld', aldus Valcke.

Sommigen vinden de staf buitensporig, onder wie Giorgio Chiellini, de Italiaan die werd gebeten. 'Ja dus? Er zullen altijd mensen zijn die het overdreven vinden. Maar het is gezien door honderden miljoenen mensen. Dit is niet wat we aan kinderen willen laten zien die over heel de wereld voetbal spelen. Zelf ga ik ook niet mijn collega bijten als ik niet tevreden ben over zijn werk. Dat doe je in het normale leven ook niet, laat staan op een voetbalveld als er zoveel mensen kijken.'

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.