Suarez ontkent beet ook in verklaring, beroep aangetekend

Reacties

Luis Suarez heeft tegenover de disciplinaire commissie van de FIFA ontkend dat hij in de schouder van Giorgio Chiellini gebeten heeft. De Uruguayaanse voetbalbond (AUF) heeft ondertussen officieel beroep aangetekend.

Suarez ontkent beet ook in verklaring, beroep aangetekend

Vanwege zijn actie werd Suarez voor negen wedstrijden geschorst en hij kreeg bovendien een stadionverbod van vier maanden. De Uruguayaanse bond ging daartegen in beroep en nu heeft het persbureau AP inzage gekregen in de verklaring van de aanvaller van Liverpool.

'Het is helemaal niet gegaan zoals jullie het beschrijven', luidt de verklaring van Suarez aan de disciplinaire commissie volgens AP. 'Het was geen beet en ook geen poging daartoe. Ik werd geduwd en verloor mijn evenwicht, waardoor ik geen controle meer had over mijn lichaam en op mijn tegenstander viel.'

'Ik viel met mijn gezicht op de speler en hield er zelf een kleine wond aan mijn kaak en felle pijn in mijn tanden aan over', besloot Suarez, die eerder tegenover de media zijn beet al ontkende, zijn statement. Eerder oordeelde de disciplinaire commissie van de FIFA dat de beet van de spits opzettelijk en zonder uitlokking was. Dat Suarez geen berouw toonde zou daarom hebben meegespeeld in de stevige straf.

Beroep
Suarez is inmiddels terug in zijn vaderland, waar hij als een held werd ontvangen. Bij zijn ouderlijk huis verscheen hij gisteren even om de toegestroomde fans te bedanken. De bond van Uruguay is inmiddels officieel in beroep gegaan tegen de schorsing. De AUF heeft zeven dagen de tijd om al het benodigde papierwerk aan te leveren.

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.