Standard overtuigt niet in generale voor duels met Ajax

Standard Luik is vier dagen voor het eerste duel met Ajax tegen het eerste puntenverlies in de Belgische competitie aangelopen. Op bezoek bij Waasland Beveren bleef de ploeg van coach Michel Preud'homme steken op een doelpuntloos gelijkspel.

SK Beveren
SK Beveren
0 - 0
Standard Luik

In het eerste competitieduel had Standard nog met 3-2 gewonnen van AA Gent, terwijl Beveren een punt overhield aan de ontmoeting met Zulte Waregem (2-2). In de afgelopen week zag Standard Ajax, dat over twee duels te sterk was voor Sturm Graz, de tegenstander worden in de derde voorronde van de Champions League. Dinsdag en de week daarna staan die duels op het menu.

In de generale repetitie hoopten de Belgen vertrouwen te tanken, maar dat lukte niet helemaal. In de eerste helft was het overwicht groot, maar kwam Standard lang niet tot meer dan afstandsschoten. Even voor rust noteerden de bezoekers de grootste kans, toen doelman Davy Roef na een kopbal van Moussa Djenepo een rebound moest toestaan. Die mogelijkheid was niet besteed aan spits Renaud Emond.

Ook na rust faalde Emond steevast als hij oog in oog kwam met Roef. Ruim een uur was er van Beveren in aanvallende zin niets vernomen, maar in het laatste half uur kreeg ook de thuisploeg kansen. De Mexicaanse goalie Guillermo Ochoa hield Floriano Vanzo van scoren en even later raakte invaller Mouhamadou N'Dao de lat bij een rebound die ontstond na een schot van Joachim Van Damme.

Het laatste Standard-wapenfeit kwam op naam van Standard-spelmaker Razvan Marin, maar net als in de eerste helft had Roef - met het nodige geluk - een antwoord op de Roemeense kanonskogel. Het duel eindigde voor Standard zelfs met tien man, aangezien invaller Mehdi Carcela-González voor een onnodige en domme overtreding terecht een rode kaart kreeg. Bij Les Rouches deed sterspeler Edmilson al niet meer mee. Hij rondde deze week zijn transfer naar Qatar (Al-Duhail) af. Zijn vervanger Maxime Lestienne (ex-PSV) was nog niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten.