Spurs-fans belonen Eriksen voor sterk eerste seizoen

Reacties

Christian Eriksen is door de fans van Tottenham Hotspur verkozen tot Speler van het Jaar. Het is een bevestiging van het uitstekende eerste seizoen dat de 22-jarige ex-Ajacied doormaakt op White Hart Lane.

Spurs-fans belonen Eriksen voor sterk eerste seizoen

Tottenham trok afgelopen zomer voor liefst 120 miljoen euro aan nieuwe spelers aan. Het toch aanzienlijke bedrag van 13,5 miljoen euro dat Ajax ontving voor de Deense spelmaker viel in het niet bij de transfersommen die The Spurs neertelden voor Erik Lamela (dertig miljoen, AS Roma), Roberto Soldado (dertig miljoen, Valencia) en Paulinho (ruim negentien miljoen, Corinthians).

Waar met name Lamela en Soldado die recordbedragen nooit hebben kunnen waarmaken, is Eriksen dit seizoen een van de weinige spelers in de ploeg van manager Tim Sherwood die wel heeft voldaan aan de hooggespannen verwachtingen. Met tien goals bleef hij qua productie in de buurt van de spitsen Emmanuel Adebayor en Roberto Soldado en bovendien bereidde hij ook nog eens elf treffers voor.

Behalve Eriksen viel ook collega-middenvelder Sandro in de prijzen. De 25-jarige Braziliaan scoorde deze jaargang alleen tegen Manchester United (2-2), maar dat was volgens de Spurs-aanhang wel de mooiste van het seizoen. Bekijk hier hoe Sandro United-doelman David de Gea van grote afstand passeerde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.