Eriksen inspireert Tottenham tot spectaculaire inhaalrace

Dankzij twee doelpunten van Christian Eriksen is Tottenham Hotspur teruggekomen van een achterstand. The Spurs wonnen uiteindelijk van Southampton: 3-2.

Tottenham was bij de aftrap van het duel met Southampton al vier duels zonder zege. Na een half uur leken The Spurs opnieuw aan een hopeloze missie bezig. Southampton profiteerde via Jay Rodriguez en Adam Lallana namelijk optimaal van twee missers van rechtsback Kyle Naughton en nam een 2-0 voorsprong.

Christian Eriksen scoort en zorgt daarmee voor uitgelaten supporters.

Voormalig Ajacied Eriksen weigerde zich echter neer te leggen bij een nieuw puntenverlies en inspireerde zijn elftal tot een comeback. In de 31ste minuut rondde hij koelbloedig af toen Southampton de bal niet weg kreeg. Vlak na rust was het opnieuw raak voor Eriksen. Roberto Soldado zette goed door, waarna de Deense middenvelder simpel de 2-2 kon intikken.

Na deze gelijkmaker zocht Tottenham naar de winnende treffer en die viel in de extra tijd. Eriksen legde de bal klaar voor Gylfi Sigurdsson, die vernietigend uithaalde: 3-2. Tottenham staat in de Premier League op de vijfde plaats, die recht geeft op kwalificatie voor de Europa League. Southampton staat op de negende positie.