'Van Gaal schreeuwt er in ieder geval hard genoeg voor'

Tottenham Hotspur verloor in de Premier League het zicht op de vierde plaats en werd donderdag uitgeschakeld in de Europa League, waardoor het de vraag is of Tim Sherwood ook komend seizoen nog manager is. Louis van Gaal wordt genoemd als zijn opvolger.

'Van Gaal schreeuwt er in ieder geval hard genoeg voor'

Na het ontslag van André Villas-Boas in december werd de bondscoach van Nederland ook al genoemd, maar koos de Noord-Londense club voor Tim Sherwood. Die tekende een contract voor anderhalf jaar. 'Het ligt niet in mijn handen, maar ik geloof dat ik er volgend jaar nog ben. Ik maak in ieder geval de plannen voor komend seizoen', reageerde Sherwood donderdag.

Van Gaal gaf deze week nogmaals aan in de Premier League te willen werken. 'Mijn ambitie is om na het WK een grote club te trainen. Het liefst in Engeland. Die sfeer heb ik nog niet meegemaakt. En ik wil in vier landen kampioen worden, het winnen van de landstitel lukte mij eerder in Nederland, Spanje en Duitsland. Of ik ga met pensioen. Met mijn vrouw genieten van het leven in Portugal, waar we een huis hebben.'

Die opmerkingen bereikten Sherwood ook. Hij verwacht ook wel dat de Oranje-bondscoach in Engeland aan de slag zal gaan. 'Van Gaal heeft een goede reputatie, hij is een goede manager en ik weet zeker dat hij zijn kans zal krijgen. Hij schreeuwt er in ieder geval hard genoeg voor.'

Tottenham verloor in de Premier League drie van zijn laatste vier wedstrijden, waardoor de achterstand op nummer vier Manchester City nu zeven punten bedraagt. Die club heeft echter liefst drie wedstrijden minder gespeeld dan The Spurs, die vijfde staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen