Eriksen neemt onrustig Tottenham bij de hand

Reacties

Tottenham Hotspur heeft, ondanks de matige resultaten van de laatste weken en de onophoudende onrust, een ruime zege geboekt. In Londen werd Sunderland dankzij Christian Eriksen opzij gezet: 5-1.

Eriksen neemt onrustig Tottenham bij de hand

Opnieuw leek Tottenham af te stevenen op een nederlaag. Na de afstraffing van vorige week tegen Liverpool (4-0), kwamen de Spurs na zeventien minuten op achterstand door een doelpunt van Lee Cattermole, die zijn eerste treffer in het shirt van Sunderland maakte. De middenvelder strafte de foute pass van Kyle Naughton genadeloos af.

Daarna was het woord aan Eriksen, die zijn ploeg met goed spel en dito passes bij de hand nam. De Deen, in het verleden spelend voor Ajax, liet voor de rust Emmanuel Adebayor scoren, terwijl hij de tweede helft als aangever fungeerde van Harry Kane: 2-1. Even later was ook de technisch vaardige spelverdeler trefzeker. Met een droge knal verschalkte hij doelman Vito Manonne.

Adebayor zette de marge, met zijn tweede treffer van de avond, op drie, terwijl invaller Gylfi Sigurdsson even later de eindstand bepaalde. Ondanks de zege zal de onrust er niet minder om worden op White Hart Lane. Sky Sports meldde eerder deze maandag al dat Louis van Gaal na het WK aan de slag kan bij Tottenham Hotspur. Tim Sherwood zou na dit seizoen plaats moeten maken bij de Londense club als hoofdtrainer.

Na het ontslag van André Villas-Boas koos de leiding van The Spurs in december voor Sherwood, die voor anderhalf jaar tekende. Matige resulaten in de Premier League en de uitschakeling in de Europa League lijkt de Engelsman fataal te worden op White Hart Lane. Tottenham is op dit moment terug te vinden op de zesde plaats in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.