Sprookje Alessandria voorbij, eerste finale Milan sinds 2003

Reacties

AC Milan heeft zich zonder problemen geplaatst voor de finale van de strijd om de Coppa Italia. Alessandria, dat liefst dertienduizend fans had meegenomen, werd vakkundig opzij gezet: 5-0.

Sprookje Alessandria voorbij, eerste finale Milan sinds 2003

Eind januari had Milan ook de heenwedstrijd op bezoek bij Alessandria al gewonnen (0-1), waardoor de derdeklasser nog mocht hopen op een stuntje. Maar de verliezend finalist van 1936 was kansloos in San Siro. Halverwege leidde de thuisclub al met 3-0 door treffers van Jérémy Ménez (twee) en Alessio Romagnoli.

Na rust schakelde AC Milan duidelijk een tandje terug, maar dat betekende niet dat de eindstand al was bereikt. Met zijn tweede van de avond zorgde Romagnoli voor 4-0 en het slotakkoord was voor Mario Balotelli, die tijdens de uitwedstrijd tegen Alessandria het enige doelpunt van de wedstrijd had gemaakt.

Door de 5-0 overwinning is AC Milan als eerste verzekerd van een plek in de finale van het Italiaanse bekertoernooi. Woensdag volgt waarschijnlijk Juventus, dat dan op bezoek gaat bij Internazionale. De heenwedstrijd van de halve finale in Turijn eindigde echter al in een 3-0 zege voor de club uit Turijn.

AC Milan stond voor het laatst in de eindstrijd van het toernooi om de Coppa Italia in het seizoen 2002/03. Destijds werd AS Roma in de finale over twee wedstrijden verslagen. In totaal wonnen de Rossoneri de beker vijf keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.