Alessandria hoopt in San Siro op Inzaghi-act Bocalon

Reacties

Het moet wel heel raar lopen, wil AC Milan zich dinsdagavond niet voor de finale van het toernooi om de Coppa Italia plaatsen. Derdedivisionist Alessandria vestigt zijn kleine beetje hoop op de Filippo Inzaghi van de Lega Pro.

Alessandria hoopt in San Siro op Inzaghi-act Bocalon

Het is 19 januari. Alessandria heeft zich een dag eerder sensationeel voor de halve finale van het bekertoernooi geplaatst als spits Riccardo Bocalon een telefoontje krijgt van een onbekend nummer. 'Ja, hallo. Met Filippo. Ik wilde je even feliciteren met je doelpunten in de kwartfinale. Goed gedaan! Ga zo door.' Op het moment dat Bocalon zich realiseert dat hij geen grappenmaker aan de lijn heeft, maar daadwerkelijk zijn jeugdidool Filippo Inzaghi, is het gesprek al voorbij.

Bocalon geniet het laatste deel van zijn opleiding bij Inter. Hij is fanatiek fan van de club, maar heeft een groot geheim. Boven zijn bed hangt een poster van Inzaghi. Toeval of niet; naar mate hij de twintig nadert, is het steeds vaker de vedette van AC Milan met wie Bocalon vergeleken wordt. Een doorbraak in het blauw-zwart blijft echter uit. In het beloftenelftal legt hij het af tegen Mattia Destro en Mario Balotelli. Toch wil Inter hem niet kwijt. De jonge spits wordt heel Italië doorgestuurd om ervaring op te doen. PortoSummaga, Viareggio, Cremonese, Carpi, Südtirol, Venezia en Prato; Bocalon verslijt de ene na de andere club. Pas in de zomer van 2015 geeft Inter het op. Voor drie ton wordt hij aan Alessandria verkocht.

Filippo Inzaghi in 2010 na een doelpunt tegen Napoli.
Filippo Inzaghi in 2010 na een doelpunt tegen Napoli.

Een flink bedrag voor een derdeklasser, maar dat betaalt Alessandria niet zomaar. Bocalon heeft tijdens zijn leenbeurten veelvuldig laten zien waarom hij als tiener vergeleken werd met een van de beste spitsen die Italië ooit gehad heeft. In zijn half jaar bij Viareggio scoort hij acht keer, in anderhalf seizoen bij Venezia 24 keer en in zijn jaar bij Prato legt hij er zestien in net netje.

Bij Alessandria gaat de inmiddels 26-jarige Bocalon door met scoren. In de competitie maakte hij al twaalf goals, waardoor promotie naar de Serie B lonkt. Aan zijn drie doelpunten in de beker hebben de Grigli het tripje naar San Siro van dinsdag te danken. Als bekend wordt dat hij idolaat is van SuperPippo, wordt Bocalon in de media vlug omgedoopt tot de Inzaghi van de Lega Pro.

Dinsdagavond moet Bocalon in San Siro die bijnaam eer aandoen, onder toeziend oog van de grootmeester zelf. Een finaleplaats is voor Alessandria waarschijnlijk niet weggelegd na de 1-0 nederlaag in het heenduel, maar als Bocalon het handig aanpakt kan hij aan het bekeravontuur van Alessandria zomaar een transfer naar de Serie A overhouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.