Sporre wil sleutelen aan hoge stadion-huur SC Heerenveen

Interim-directeur Gaston Sporre van SC Heerenveen gaat proberen de lasten van de hoge huur van het Abe Lenstra Stadion te verlagen.

Sporre wil sleutelen aan hoge stadion-huur SC Heerenveen

De Friese club betaalt voor de thuisduels in het Abe Lenstra Stadion een bedrag van 3,3 miljoen euro per jaar. Dat is landelijk gezien een hoge prijs. Uit het onderzoeksrapport van Jos Vaessen en Lense Koopmans bleek al dat de ingewikkelde en dure stadionconstructie als een molensteen om de nek van de club hangt.

SC Heerenveen huurt het stadion van Sportstad Heerenveen BV. Aangezien de inkomsten bij de club teruglopen, is de torenhoge huur een steeds zwaardere last. Doordat de huurprijs contractueel is vastgelegd, blijft er steeds minder over voor bijvoorbeeld de spelersgroep.

Sporre kent het rapport. ‘Maar eerst concentreer ik me op het terugwinnen van het vertrouwen van sponsors en fans’, zegt hij, ‘want ik denk dat we daar nu de grootste slag kunnen maken. Mensen die zijn afgehaakt moeten we weer bij de club betrekken.’

Wel kan Sporre de besprekingen met Sportstad, de eigenaar van het stadion, weer vlot trekken. De partijen gingen eerder dit jaar in gesprek, maar de onderhandelingen kwamen door de bestuurscrisis stil te liggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen