Sporre: 'Finnbogason gaat niet afgeprijsd de markt op'

De opbrengsten van een verkoop van Alfred Finnbogason kan SC Heerenveen goed gebruiken. Maar interim-directeur Gaston Sporre wil de IJslandse spits niet 'afgeprijsd' van de hand doen.

Sporre: 'Finnbogason gaat niet afgeprijsd de markt op'

Sporre heeft in zijn eerste week als interim-directeur moeten constateren dat de wens van trainer Marco van Basten op vers bloed niet kan worden ingewilligd. 'Ik ga geen mooi weer spelen.'

'Zoals de zaken er nu voor staan, lopen we wekelijks een verlies op van een kleine ton. Dat is een ontwikkeling die ik niet kan negeren', aldus Sporre op de website van SC Heerenveen over de huidige situatie.

Een miljoenentransfer van Finnbogason kan uitkomst bieden voor de financiële problemen van de Friese club. Sporre zat zaterdag aan tafel met Magnus Magnusson, de zaakwaarnemer van de IJslandse spits.

'Je moet zaken ook niet onnodig ingewikkeld maken. Als er concrete belangstelling is gaan we om de tafel, maar hij gaat niet afgeprijsd de markt op', aldus de interim-directeur. 'De insteek is hem te behouden voor Heerenveen. Daar gaan we alles aan doen.'

Dat is goed nieuws voor Van Basten, die afgelopen week zijn zorgen uitte over het aan- en verkoopbeleid van Heerenveen vanwege de absentie van technisch directeur Johan Hansma. Die zit ziek thuis na het rapport over de wanorde in de leiding van Friese club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen