Na Werder meldt ook Augsburg zich voor Finnbogason

In de strijd om Alfred Finnbogason heeft ook FC Augsburg zich bij SC Heerenveen gemeld. De Bundesliga-club bracht ook een bod uit op de vorig seizoen met 24 competitiegoals zo trefzekere IJslandse spits.

Na Werder meldt ook Augsburg zich voor Finnbogason

'Maar dat voldoet bij lange na niet aan onze wensen', zegt technisch directeur Johan Hansma tegenover Voetbal International. Naar verluidt gaat het om een verschil van luttele miljoenen. Eerder ving Werder Bremen al bot bij de Friezen.

Finnbogason (24) heeft wel oren naar een transfer. Hij keerde maandag terug van vakantie en had 's avonds een telefonisch onderhoud met Hansma over de belangstelling.

Hansma: 'We begrijpen heel goed dat Alfred in een grote competitie wil spelen. En als twee Bundesliga-clubs hem hoog op het lijstje hebben staan, streelt dat uiteraard zijn ego. Maar zijn contract loopt nog tot medio 2015, met een optie voor nog een derde jaar.'

'Alfred is een belangrijke speler en wij hebben niet één-twee-drie een spits achter de hand. Wij hoeven hem niet per se te verkopen', stelt Hansma. 'De bal ligt dus bij de Duitse clubs die zich bij ons gemeld hebben.' (Yoeri van den Busken)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen