Spitsen geven Benítez sprankje hoop op lijfsbehoud

Reacties

Manager Rafa Benítez heeft nog steeds goede hoop dat hij Newcastle United in de Premier League kan houden. Het lot van The Magpies, die zaterdag op bezoek gaan, ligt deels in handen van de aanvallers.

Spitsen geven Benítez sprankje hoop op lijfsbehoud

Met name Aleksandar Mitrovic is de laatste weken op dreef. De heetgebakerde Serviër scoorde in de clash met aartsrivaal Sunderland (1-1) en voegde in de vorige speelronde in de uitwedstrijd tegen Norwich City twee goals aan zijn totaal toe. De doelpunten van de 21-jarige frontman waren tegen Norwich niet voldoende voor drie punten (3-2), waardoor de degradatiezorgen nog steeds enorm zijn op St. James' Park. De kloof tussen Newcastle, de werkgever van Nederlanders Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en Tim Krul, en de veilige zeventiende plaats bedraagt zes punten.

'We kunnen nog 21 punten pakken, dus voorlopig moeten we ons gewoon concentreren op de eerstvolgende wedstrijd. Ook als we niet van Southampton winnen, moeten we tot het einde blijven vechten. Wij geven niet op, dat is onze boodschap aan onze fans', aldus Benítez tijdens zijn persconferentie.

De Spanjaard geeft zijn aanvallers nog wat extra vertrouwen voor het bezoek aan Southampton, de club van manager Ronald Koeman. 'Cissé doet het goed de laatste tijd, Mitrovic scoort makkelijk en ook Pérez speelt prima. We hebben voldoende kwaliteit, dus ik zal keuzes moeten maken. Mentaal moeten we alleen nog sterker worden, het vertrouwen moet toenemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.