Koeman: 'Zonder zwaktes zou Newcastle daar niet staan'

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman staart zich niet blind op de lage klassering van Newcastle United, dat als nummer negentien van de Premier League vecht tegen degradatie. Zelf hoopt de Nederlander op Europees voetbal.

Koeman: 'Zonder zwaktes zou Newcastle daar niet staan'

Southampton is nog volop in de race voor de felbegeerde Europese tickets. Met nog zes duels te spelen in de competitie staan The Saints zevende. 'Natuurlijk kunnen we ons nog plaatsen voor Europees voetbal, maar dan moeten we wel gaan winnen.' Vorige week ging Southampton nog met 1-0 onderuit op bezoek bij koploper Leicester City. 'Dat was geen goed resultaat, maar onze concurrenten wonnen gelukkig ook niet', aldus de Nederlander tijdens zijn persconferentie.

'Zaterdag kunnen we een grote stap in de goede richting zetten, maar we moeten ons voorbereiden op een tegenstander die de punten erg hard nodig heeft. Iedere ploeg in die situatie is gevaarlijk. We kennen hun kwaliteiten, maar ze hebben natuurlijk ook zwakke punten. Anders zouden ze niet staan waar ze staan.' Newcastle, de club van Nederlanders Georginio Wijnaldum, Daryl Janmaat, Vurnon Anita, Siem de Jong en Tim Krul, staat negentiende, met een achterstand van zes punten op nummer zeventien Norwich City.

Newcastle heeft zaterdagmiddag (aftrap 16.00 uur) hoe dan ook geen last van Steven Davis. De 31-jarige middenvelder is geblesseerd. 'Hopelijk is hij volgend weekend weer fit, maar dat moeten we afwachten. Steven is een sleutelspeler voor ons, maar we hebben goede vervangers', zegt Koeman, die wel weer over Shane Long kan beschikken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.