Speler van het Toernooi: Payet en Bale doen goede zaken

Reacties

Na ieder EK-duel deelt VI rapportcijfers uit. Op basis daarvan wordt een ranglijst samengesteld van de beste spelers op dit EK. Na de kwartfinale is Luka Modric nog steeds koploper, al kan de Kroaat eindwinst vergeten.

Speler van het Toernooi: Payet en Bale doen goede zaken

Dimitri Payet en Antoine Griezmann hebben zich nadrukkelijk opgeworpen als kandidaat-winnaar van de titel Speler van het Toernooi. De sterkhouders van Frankrijk leverden zondag een grote bijdrage aan de 5-2 zege op IJsland in de kwartfinale en consolideerden daarmee hun plaats in de bovenste regionen van het klassement. Ze doen vooral goede zaken omdat andere spelers die hoge ogen gooien zijn uitgeschakeld met hun land.

Op de top van de apenrots zit bijvoorbeeld nog altijd Luka Modric. De spelmaker van Real Madrid is allang op vakantie nadat Kroatië ruim een week geleden strandde in de achtste finale en zal bij de volgende update van het klassement dan ook wegvallen. Deze keer hadden spelers aan drie beoordelingen nog voldoende om te worden opgenomen in de stand, maar na de halve eindstrijd moet een speler minimaal vier keer een cijfer hebben gekregen, wat het geval is als hij minimaal dertig minuten in actie is gekomen.

Opmerkelijk is dat voor nummer twee Gianluigi Buffon het toernooi er eveneens op zit en dat ook Thibaut Courtois (gedeeld derde) al klaar is. Naast Payet en Griezmann moet vooral worden gelet op Gareth Bale, wiens optreden tegen België met een 8,5 werd gehonoreerd. Aaron Ramsey kreeg in diezelfde wedstrijd zelfs een 9, waardoor ook hij zich meldt in de toptien. Wat verder opvalt, is dat de Portugese vertegenwoordigers ontbreken in de toptien van hoogst genoteerde spelers die nog kans maken op de Europese titel.

Speler van het Toernooi: de top van het klassement
Positie Speler Land Gemiddeld cijfer
1. Luka Modric Kroatië 8,00
2. Gianluigi Buffon Italië 7,75
3. Thibaut Courtois België 7,50
Dimitri Payet Frankrijk 7,50
Gareth Bale Wales 7,50
6. Eden Hazard België 7,40
Aaron Ramsey Wales 7,40
8. Antoine Griezmann Frankrijk 7,38
Giorgi Chiellini Italië 7,38
10. Toni Kroos Duitsland 7,30
Leonardo Bonucci Italië 7,30
De beste spelers die nog in het toernooi zitten:
Positie Speler Land Gemiddeld cijfer
1. Dimitri Payet Frankrijk 7,50
Gareth Bale Wales 7,50
3. Aaron Ramsey Wales 7,40
4. Antoine Griezmann Frankrijk 7,38
5. Toni Kroos Duitsland 7,30
6. Paul Pogba Frankrijk 7,20
7. Mats Hummels Duitsland 7,13
8. Jérôme Boateng Duitsland 7,00
Mesut Özil Duitsland 7,00
James Chester Wales 7,00
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.