Blessure houdt Modric mogelijk aan de kant tegen Spanje

Reacties

De spierblessure van Luka Modric is niet dusdanig ernstig dat de Kroatische spelmaker een streep moet zetten door het EK. Het meespelen van de middenvelder van Real Madrid in de laatste groepswedstrijd tegen Spanje is wel twijfelachtig.

Blessure houdt Modric mogelijk aan de kant tegen Spanje

Modric moest het veld vrijdagavond na een uur verlaten, nadat hij een spierblessure had opgelopen. Vervolgens gaf Kroatië een 2-0 voorsprong uit handen tegen Tsjechië. Bondscoach Ante Cacic erkende dat het uitvallen van zijn 'meest belangrijke speler' invloed had op het spel van zijn ploeg, maar bagatelliseerde de ernst van de kwetsuur.

'Luka Modric is gewoon vermoeid', zei Cacic na afloop bij UEFA.com. 'Hij heeft een zwaar seizoen achter de rug, speelde een paar weken geleden nog in de Champions League-finale, maar ik denk dat hij klaar zal zijn voor de volgende wedstrijd.' Die is dus tegen het al geplaatste Spanje, dat op dinsdag 21 juni om 21.00 uur wacht in Bordeaux.

Ook Kroatië staat er met vier punten (drie meer dan Tsjechië) goed voor in Groep D. De kans dat Modric wordt gespaard voor de achtste finale is daarom ook aanwezig, legde teamarts Boris Nemec uit. 'Hij heeft een lichte spierverrekking. Hij heeft pijn, het zou kunnen verergeren als hij te snel weer speelt. Het zou beter zijn om hem rust te geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.