Spanning neemt toe in Leicester: 'Er is geen druk'

Reacties

Claudio Ranieri is met Leicester City nog één overwinning verwijderd van de sensationale landstitel. Op Old Trafford kan het zondag al gebeuren tegen het Manchester United van Louis van Gaal.

Spanning neemt toe in Leicester: 'Er is geen druk'

Leicester moet het in Manchester stellen zonder topscorer Jamie Vardy, maar zijn mogelijke vervangers staan volgens Ranieri te trappelen. 'Er is geen druk', weet de ervaren Italiaan, die ook afgelopen zondag tegen Swansea City niet over de geschorste spits kon beschikken. 'Leonardo Ulloa en Jeffrey Schlupp wilden heel graag spelen en verdienden het ook om te spelen', blikt hij op de clubsite terug op die met 4-0 gewonnen wedstrijd, waarin Ulloa met twee treffers naar een nieuwe basisplaats in het kampioensduel solliciteerde.

'Iedereen draagt eraan bij om Leicester aan de kop van de ranglijst te krijgen', wijst Ranieri op de breedte van zijn selectie. Door de goede prestaties sleutelde hij echter weinig aan zijn basisformatie. 'De eerste elf speelden dit seizoen fantastisch, dus dan zou het een vreemde beslissing zijn als ik de boel om zou gooien. Alles verloopt immers volgens plan.'

Toch heeft Ranieri met Leicester nog heel wat troeven achter de hand, die hij ook nodig zal hebben als volgend seizoen het avontuur in de Champions League wacht. 'Demarai Gray gaat een mooie toekomst tegemoet als hij rustig blijft, luistert en zich ontwikkelt', voorspelt Ranieri, die de steun van de fans niet onbenoemd wil laten in de huidige successen. 'De sfeer is niet alleen geweldig als we thuis spelen, maar ook tijdens uitwedstrijden.'

Alleen als Leicester zondag wint, mag de club haar eerste landskampioenschap in de historie twee speelronden voor het einde al vieren. Achtervolger Tottenham Hotspur speelt een dag later bij Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.