Titelstrijd Engeland: Leicester kan titel pakken bij Van Gaal

Reacties

Door het puntenverlies van Tottenham Hotspur in het thuisduel met West Bromwich Albion lijkt de Engelse titelstrijd een gelopen koers. Of kan de sensatie die zich al weken aandient, tóch nog afgewend worden door Spurs? Bekijk hieronder de programma's van de twee ploegen.

Titelstrijd Engeland: Leicester kan titel pakken bij Van Gaal

Onder druk begon Tottenham maandagavond aan het thuisduel met West Bromwich. Leicester had zondag door een 4-0 zege op Swansea City immers de voorsprong vergroot tot acht punten. Lang leek Spurs op weg de marge van vijf weer te herstellen. Maar Craig Dawson maakte met een kopbal zijn eigen goal goed en tekende zo voor de 1-1 eindstand.

Daardoor is het verschil met nog drie duels te gaan zeven punten en heeft Leicester aan drie punten uit de laatste drie duels genoeg voor het kampioenschap. Met andere woorden: Leicester City kan zondag op zeer saillante wijze het laatste hoofdstuk van het sprookje schrijven. Uitgerekend op Old Trafford, het Theatre of Dreams, kan de titel bij een zege van Leicester al een feit zijn.

Manager Louis van Gaal ontvangt de kampioenskandidaat maar zal niet zomaar meewerken, aangezien hij met zijn ploeg nog aast op een plek in de topvier (en de daarmee samenhangende lucratieve plaatsing voor de Champions League). Lukt het zondag nog niet, dan heeft de stuntploeg van manager Claudio Ranieri nog twee kansen.

Bekijk hieronder de programma's van de twee titelkandidaten in Engeland.

Programma Leicester City
Datum Wedstrijd
01/05 Manchester United - Leicester City
07/05 Leicester City - Everton
15/05 Chelsea - Leicester City
Programma Tottenham Hotspur
Datum Wedstrijd
02/05 Chelsea - Tottenham Hotspur
07/05 Tottenham Hotspur - Southampton
15/05 Newcastle United - Tottenham Hotspur

De volledige stand en het programma van de Premier League zijn hier te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.