Leicester City houdt records over aan zege op Swansea

Reacties

Leicester City zette zondagmiddag opnieuw een ferme stap richting een historische landstitel. De 4-0 zege op Swansea City leverde de club twee records en enkele statistische hoogtepuntjes op.

Leicester City houdt records over aan zege op Swansea

Leicester City behaalde met de 4-0 op Swansea zijn grootste overwinning van dit Premier League-seizoen. Het was de hoogste zege sinds 24 mei 2015, toen de ploeg op eigen veld met 5-1 te sterk was voor Queens Park Rangers.

Leicester staat door het resultaat tegen Swansea nu op 22 zeges uit 35 competitiewedstrijden, een nieuw clubrecord. Nooit eerder wonnen The Foxes in één seizoen op het hoogste niveau zoveel duels. Het oude record stamde van de tijd dat een bal nog veters had: 1928/29, toen Leicester via 21 zeges, negen gelijke spelen en twaalf nederlagen tweede werd achter kampioen The Wednesday.

De formatie van manager Claudio Ranieri bleef tegen Swansea verder voor de veertiende keer op rij ongeslagen in een thuiswedstrijd in de hoogste divisie, iets wat de club in 1933 voor het laatst was gelukt. De laatste thuisnederlaag van de ploeg dateert van 26 september 2015, toen Arsenal met 5-2 zegevierde in het King Power Stadium. In de reeks van veertien thuisduels zonder nederlaag hield Leicester negen keer de nul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.