Kane doet beroep op Van Gaal en Manchester United

Hoewel Tottenham Hotspur de titel lijkt te kunnen vergeten, geeft spits Harry Kane zich nog niet gewonnen. Terwijl koploper Leicester City nog maar drie punten uit de laatste drie duels nodig heeft, blijft de aanvaller van de Londenaren hopen op een mirakel.

Omdat Tottenham maandagavond twee punten verloor tegen West Bromwich Albion (1-1), is het gat nu zeven punten. 'Onze titelkans is nog niet weg', stelde Kane direct na afloop van het teleurstellende gelijkspel in gesprek met de BBC. 'We moeten blijven vechten.'

Maar ook de 22-jarige spits, dit seizoen goed voor 24 competitiedoelpunten, beseft dat het wellicht hopen tegen beter weten in is wat hij doet. 'We voelden dat we deze wedstrijd móésten winnen en daarom zijn we nu zo teleurgesteld.'

Volgens Kane had zijn ploeg ook volledig recht op de zege. 'We hebben genoeg kansen gehad in de eerste helft en hadden het al moeten beslissen. Maar na rust waren we niet meer zo goed. We hadden het gevoel dat we gemakkelijk konden winnen als we zo zouden spelen als voor rust, maar dat lukte niet. Helaas. Dit hoort ook bij voetbal.'

Kane beseft dat de macht volledig bij Leicester ligt en doet daarom een beroep op de komende tegenstander van de sensationele koploper: Manchester United. 'Wij spelen tegen Chelsea in de eerstvolgende wedstrijd (volgende week maandag, red.), maar ik hoop dat Manchester United ons een gunst kan verlenen', keek hij vooruit naar het duel van zondag. The Red Devils van manager Louis van Gaal heeft ook nog genoeg om voor te spelen. De nummer vijf aast nog op een plek bij de eerste vier, hetgeen goed zou zijn voor een Champions League-ticket.