Spakenburg hard op weg naar algemene Topklasse-titel

Spakenburg heeft een flinke stap richting het algemeen kampioenschap van de Topklasse gezet. In eigen huis was de kampioen van de Topklasse Zaterdag met 4-1 te sterk voor AFC, de kampioen van de Topklasse Zondag. Volgende week valt de beslissing in Amsterdam.

Niels Buitenhuis bezorgde de ploeg van trainer Jochem Twisker in de 92ste minuut een riante uitgangspositie voor de return van volgende week zaterdag: 4-1. In Spakenburg nam de thuisploeg na vijftien minuten de leiding via Kees Tol. De aanvaller van De Blauwen tekende op aangeven van aanvoerder Niek Ripson voor de eerste treffer van de middag.

Na de rust verdubbelde Edwin Dekkers de score. De rechtsachter kopte raak uit de hoekschop van Dominique Scholten. Namens de Amsterdammers bracht Enrico Patrick vanaf elf meter de spanning terug. Lang duurde dat echter niet. Amper vier minuten na de rake strafschop strafte Mark de Loor het geklungel in de AFC-defensie af: 3-1. Buitenhuis zou dus nog de eindstand bepalen.

Zaterdag 7 juni valt de beslissing in Amsterdam, al is het vooruitzicht voor AFC allesbehalve rooskleurig. Niet alleen moeten de Amsterdammers een ruime nederlaag zien goed te maken, ook mist AFC een aantal basisspelers in verband met vakantie. Om die reden deed AFC eerder het verzoek om één finale te spelen. Zowel Spakenburg als de KNVB zag niets in het voorstel van AFC.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.