'Winnen van Spakenburg ultieme bekroning voor GVVV'

Reacties

Terwijl de Zondagafdeling in AFC al een kampioen kent, strijden GVVV en Spakenburg komend weekend in het stadion van FC Volendam om de titel in de Topklasse Zaterdag. Een zinderend slot. Dat beseft ook GVVV-verdediger Bart Hulsbos.

'Winnen van Spakenburg ultieme bekroning voor GVVV'

'Ik zie geen favoriet voor zaterdag (aanvang 13.00 uur, red.). Het is misschien een cliché, maar de ploeg die het beste met de druk omgaat en het geluk aan zijn zijde heeft gaat de titel winnen', zegt Hulsbos (foto) in gesprek met Voetbal International.

'Maar Spakenburg is wel een tegenstander die ons ligt', vervolgt de fysiek sterke centrumverdediger. 'Wij waren dit seizoen twee keer de bovenliggende partij. Thuis gaven we de voorsprong weg (3-1 nederlaag, red.) mede door een rode kaart, terwijl op de 2-0 zege in Spakenburg niets was af te dingen.'

GVVV viert de treffer van Sherwin Grot op bezoek bij Spakenburg.
GVVV viert de treffer van Sherwin Grot op bezoek bij Spakenburg.

GVVV kende de laatste jaren een flinke opmars. Na de titel in de Hoofdklasse eindigde de Veenendaalse formatie van trainer Erik Assink de laatste seizoenen op plaats vijf en drie in de Topklasse. 'Winnen van Spakenburg zou de ultieme bekroning zijn voor de laatste drie seizoenen', zegt de voormalige speler van Excelsior.

'We proberen het te benaderen als een normale wedstrijd, al ontkom je niet aan de spanning', aldus Hulsbos. 'We hebben in de beker ook voor veel publiek gespeeld tegen Excelsior, Sparta en AZ. Maar dit duel is toch anders. Tijdens die bekerwedstrijden gaat iedereen er vanuit dat wij verliezen en kan je onbevangen de wedstrijd ingaan.'

Jupiler League
Waar Achilles’29, vorig seizoen kampioen van de Topklasse Zondag, gebruik maakte van de promotieregeling naar de Jupiler League, is dat bij GVVV nog allerminst zeker. 'Ik weet niet wat de club wil, maar voor mij persoonlijk hoeft dat niet. Ik ben dertig jaar en zit niet meer te wachten op een dergelijke stap', laat Hulsbos weten.

Dennis van Meegdenburg viert een van zijn vele treffers in het shirt van GVVV. Dit seizoen staat de teller op achttien doelpunten.
Dennis van Meegdenburg viert een van zijn vele treffers in het shirt van GVVV. Dit seizoen staat de teller op achttien doelpunten.

'Ik vind mijn werk minstens zo belangrijk en speel liever om de prijzen, dan dat ik met mijn team ergens onderin bungel', legt de medewerker marketing & communicatie van de Stichting Meer dan Voetbal uit. 'De Topklasse is een leuke competitie waarbij de verschillen heel klein zijn. Neem Katwijk: vorig jaar kampioen, dit seizoen gedegradeerd.'

Afscheid
In Volendam staat de inmiddels veertigjarige centrumspits  van GVVV, Dennis van Meegdenburg, mogelijk voor zijn laatste wedstrijd in zijn actieve loopbaan. 'Ik hoop mijn afscheid nog even uit te stellen. Kampioen worden en dan de strijd om de algehele titel met AFC', aldus Van Meegdenburg. 'Het belooft een echte clash te worden. Maar afscheid nemen met een titel zou super zijn, zeker op mijn leeftijd. En dan natuurlijk het liefst met een doelpuntje.' (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.