Spakenburg verslaat GVVV en wint Topklasse Zaterdag

In het Kras Stadion in Volendam heeft Spakenburg de beslissingswedstrijd tegen GVVV om de titel in de Topklasse Zaterdag gewonnen (2-1). Kees Tol zorgde ruim een kwartier voor tijd voor de beslissing.

In de reguliere competitie eindigden GVVV en Spakenburg beide op 54 punten uit dertig duels, waardoor een duel op neutraal terrein de beslissing moest brengen. En die wedstrijd werd uitstekend begonnen door Spakenburg, dat na een kwartier op voorsprong kwam.

Na een schitterende steekpass van Maurice van der Wilt opende Mark de Loor de score, maar de voorsprong hield niet lang stand. Tien minuten voor rust trok Simon Brouwer de stand gelijk. Hij kopte raak uit een hoekschop van Roy Terschegget.

In de 74ste minuut viel de beslissing, uitgerekend door twee neven uit Volendam. Op aangeven van Nick Tol maakte Kees Tol 2-1 en dat bleek de eindstand, aangezien Nick Tol kort voor tijd een strafschop miste. De titel was niet veel later echter alsnog een feit.

Volgende week, op 31 mei, speelt Spakenburg thuis tegen AFC de eerste wedstrijd om de algehele amateurtitel. Een week later, op 7 juni, volgt de return in Amsterdam.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.