Spaans relletje duurt voort: 'Ik zou het zo weer zeggen'

Reacties

De onrust rondom Gerard Piqué is nog altijd niet voorbij. De verdediger van Barcelona kreeg donderdagavond een fluitconcert van de Spaanse fans naar zijn hoofd. Bondscoach Vicente Del Bosque en ploeggenoot Marc Bartra namen het voor hem op, terwijl Piqué zelf nog wat olie op het vuur gooide.

Spaans relletje duurt voort: 'Ik zou het zo weer zeggen'

Tijdens de fesitiviteiten na het winnen van de Champions League deelde Piqué onlangs een sneer uit naar rivaal Real Madrid. Hij bedankte onder meer Kevin Roldan, een rapper die tijdens afgelopen seizoen optrad op het verjaardagsfeestje van Real-vedette Cristiano Ronaldo. Dat leidde destijds tot woede onder de fans van Real, omdat dat feestje plaatsvond vlak na de 4-0 nederlaag tegen stadgenoot Atlético.

Tijdens de huldiging van vorige week riep Piqué door de microfoon dat Barça zijn zegetocht van afgelopen jaar mede aan die avond te danken had. 'Ik vond dat wel grappig', liet de verdediger weten na de 2-1 oefenzege van Spanje op Costa Rica van donderdagavond. 'En het wás ook gewoon grappig. Ik heb er echt geen spijt van, ik zou het zo weer zeggen. Het gedoe? Dat interesseert me niet.'

Daarmee refereerde hij mede aan het fluitconcert dat hem ten deel viel toen hij donderdag na een klein uur - uitgerekend voor Real-verdediger Sergio Ramos - mocht invallen (foto). De fans in León lieten duidelijk blijken niet gediend te zijn van de uitspraken van Piqué. Hij reageerde laconiek. 'Misschien snapten ze de grap niet. Maar het doet me echt niets, ik ben heel erg blij met de treble', stipte hij fijntjes nog even aan dat Barcelona dit seizoen de titel, beker én Champions League won.

Steun
Piqué kreeg donderdag steun van Marc Barta, zowel bij Spanje als Barça zijn ploeggenoot. 'Hij heeft altijd alles gegeven voor zijn land, is een goede kerel en verdiende dit niet. Dit moet snel stoppen.' Ook keuzeheer Del Bosque keurde het gedrag van de fans af. 'Als één speler wordt uitgefloten, dan wordt in feite het hele elftal uitgefloten', toonde hij zich solidair met Piqué.

Over de wedstrijd zelf was de oefenmeester tevredener. 'Dit was een voorbereiding op het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland. Daar zijn we klaar voor.' Slecht nieuws was er ook: nieuwbakken Barcelona-speler Aleix Vidal viel gebleseerd uit. 'Hij kan zondag waarschijnlijk niet spelen', blikte Del Bosque alvast vooruit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.