Del Bosque steunt snerende Piqué: 'Er zijn ergere dingen'

Reacties

Spanje speelt donderdag vriendschappelijk tegen Costa Rica, waarna zondag het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland op het programma staat. Bondscoach Vicente Del Bosque had in aanloop naar die twee wedstrijden meer dan voldoende te bespreken.

Del Bosque steunt snerende Piqué: 'Er zijn ergere dingen'

Zo kwamen veel van de door de 64-jarige keuzeheer geselecteerde spelers in actie tijdens de Champions League-finale, was er een relletje rondom Gerard Piqué en stapte rechtsback Aleix Vidal over van Sevilla naar Barcelona. Del Bosque begon met een waarschuwing voor laatstgenoemde. 'Het zal moeilijk worden hem te selecteren als hij niet in actie komt', aldus de trainer tegenover Spaanse media.

Hij doelt daarmee op de situatie van Vidal, die momenteel voor het eerst deel uitmaakt van de Spaanse selectie. Hij maakt weliswaar per direct de overstap naar Barça, maar kan daar pas in januari 2016 zijn debuut maken. Dit omdat de Catalanen vanwege een straf van de FIFA in 2015 officieel geen spelers mogen registreren. Zijn overgang naar de kersverse winnaar van de Champions League kan Vidal dus zijn plaats in de nationale ploeg kosten.

Del Bosque ging ook in op de finale van het miljoenenbal, waarin Barcelona met 3-1 won van Juventus. 'Barça was superieur, Juve kon het maar een kwartier à twintig minuten bijbenen. Dat lag mede aan Sergio Busquets, hij controleerde het spel.' De enige Spaanse doelpuntenmaker van die avond speelde overigens uitgerekend voor de Italianen. 'Álvaro Morata snapt het spelletje wel, hij heeft enorme kwaliteiten', loofde Del Bosque de 22-jarige viervoudig international.

Ironisch
Ook sprak de geroutineerde trainer over de festiviteiten na de finale, waarin verdediger Gerard Piqué een flinke sneer uitdeelde aan Real Madrid. 'Daar zag ik niet zo veel slechts in', bagatelliseerde Del Bosque de opmerking van de Catalaan. Die sprak een dankwoord uit naar Kevin Roldan, een rapper die tijdens afgelopen seizoen optrad op het verjaardagsfeestje van Real-vedette Cristiano Ronaldo.

Het feestje vlak na de 4-0 nederlaag van Real tegen stadgenoot Atlético leidde tot veel onvrede bij de fans van De Koninklijke. Piqué merkte nog even fijntjes op dat dát de aanzet was tot de zegetocht van Barcelona. Del Bosque: 'Het was ironisch bedoeld, we moeten het niet te serieus nemen. Er zijn in het verleden wel ergere dingen gebeurd tijdens festiviteiten, dan is er altijd iets meer losbandigheid. Maar altijd met respect. Dit zijn allemaal professionals, en als er iemand zou zijn die de harmonie bij de nationale ploeg verstoort, dan zou ik diegene simpelweg niet oproepen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.