Sneijder heeft op WK nog twee goals nodig voor eretitel

Reacties

Wesley Sneijder kan op het WK in Brazilië een gooi gaan doen naar de eretitel WK-topscorer aller tijden van Oranje. De spelmaker van Oranje staat toch al in een fraai rijtje namen.

Sneijder heeft op WK nog twee goals nodig voor eretitel

Johnny Rep voert de WK-topscorerslijst van Nederland aan. Hij kwam op de WK's van 1974 en 1978 tot zeven treffers in veertien duels. Achter hem volgen Dennis Bergkamp en Rob Rensenbrink met allebei zes goals op een WK.

Sneijder bezet de vierde plek met vijf goals en kan Rep bij twee goals dus evenaren. De veelvuldig door bondscoach Louis van Gaal bekritiseerde, maar recent ook gelauwerde middenvelder was vier jaar geleden in Zuid-Afrika vijf keer trefzeker. Op dat toernooi, waar Oranje tot de finale reikte en na verlenging verloor van Spanje, werd Sneijder topscorer. Ook Thomas Müller (Duitsland), David Villa (Spanje) en Diego Forlán (Uruguay) waren vijf keer trefzeker.

Sneijder staat nu nog op gelijke hoogte met Johan Neeskens. Arjen Robben en Johan Cruijff delen plaats zes met drie doelpunten. Van de huidige WK-selectie van Oranje zijn verder alleen Robin van Persie (2), Klaas-Jan Huntelaar (1) en Dirk Kuijt (1) al eens doelpuntenmaker op een WK geweest.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.