Sneijder: 'Binnen een week veel vooruitgang gezien'

Reacties

Wesley Sneijder wil in het oefenduel van zaterdagavond met Ghana aantonen dat hij op Nederlands elftal-niveau is gekomen. De spelbepaler van Oranje voelt zich fitter en aast op revanche tijdens het WK in Brazilië. 'Ik voel me goed, eerlijk gezegd beter dan toen ik binnenkwam', laat Sneijder weten aan Voetbal International.

Sneijder: 'Binnen een week veel vooruitgang gezien'

De nummer 10 van Galatasaray ontving deze week complimenten van bondscoach Louis van Gaal, terwijl hij in de periode daarvoor regelmatig forse kritiek te verduren kreeg. Met name de fysieke gesteldheid van Sneijder was vaak onderwerp van discussie.

Over zijn eigen vorm is de kleine spelverdeler helder. 'Ik zit op het Nederlands elftal-niveau', stelt Sneijder. Ook het nieuwe 5-3-2 systeem stemt de aanvallende middenvelder tevreden. 'Ik heb het gevoel dat het goed staat, zowel in balbezit als bij balverlies.'

'Binnen een week heb ik veel vooruitgang gezien', aldus Sneijder. 'Ik ben echt benieuwd hoe we het nieuwe systeem morgen gaan invullen tegen Ghana. Ik kan niet wachten. We kunnen nog geen honderd procent perfectie verwachten, dus het zal nog niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn.'

'Maar uiteindelijk gaat het om die eerste wedstrijd straks tegen Spanje, dan moeten we er klaar voor zijn', besluit Sneijder. Oranje speelt zaterdagavond in De Kuip om 20.30 uur tegen Ghana de tweede oefeninterland in aanloop naar het WK. Daarvoor zal Van Gaal al bekend hebben gemaakt welke 23 spelers meegaan naar het WK in Brazilië.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.