Cruijff: 'Oranje heeft kwaliteit, maar mist ervaring'

Reacties

Niet regerend wereldkampioen Spanje of vice-wereldkampioen Nederland, maar Brazilië is volgens Johan Cruijff de grote favoriet voor de wereldtitel in eigen land. Oranje heeft volgens Cruijff te weinig kilometers gemaakt om na de finaleplaats van vier jaar terug opnieuw hoge ogen te gooien.

Cruijff: 'Oranje heeft kwaliteit, maar mist ervaring'

Behalve de vaste kern die bestaat uit spelers als Michel Vorm, Ron Vlaar, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Dirk Kuijt, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie staan veel Oranje-internationals aan de vooravond van hun eerste grote toernooi. 'Nederland heeft een jong team, we moeten zien of ze nerveus zijn. Het heeft kwaliteit, maar mist ervaring', vertelde Cruijff daarom in gesprek met de Spaanse radiozender COPE.

Ook Spanje, op 13 juni de eerste tegenstander van het Nederlands elftal, is na het winnen van de drie laatste eindtoernooien (EK 2008, WK 2010 en EK 2012) volgens Cruijff voorbijgestreefd. 'Spanje heeft nog altijd een geweldig team, maar Brazilië is voor mij de belangrijkste kandidaat. De Brazilianen spelen thuis en we hebben gezien wat er in de Confederations Cup is gebeurd', aldus Cruijff.

Daarmee doelt de oud-international op de finale van dat toernooi, die op 30 juni vorig jaar eindigde in een eclatante 3-0 overwinning voor Brazilië. Onder toeziend oog van scheidsrechter Björn Kuipers lieten De Goddelijke Kanaries helemaal niets heel van de vermoeid ogende Spanjaarden. Kanttekening daarbij is wel dat de winnaar van de Confed Cup nog nóóit het daaropvolgende WK won.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.