Sneijder meeste minuten, Van Persie meeste goals

Reacties

De WK-selectie van Oranje voor de eindronde in Brazilië is een feit. Voetbal International dook in de statistische gegevens van de 23 internationals en komt met enkele opvallende feiten over het keurkorps van Louis van Gaal.

Sneijder meeste minuten, Van Persie meeste goals

● Dirk Kuijt heeft weliswaar de meeste interlands achter zijn naam staan (98), maar van alle 23 WK-internationals maakte Wesley Sneijder de meeste minuten voor Oranje. De middenvelder van Galatasaray stond tijdens 97 interlands in totaal 7.214 minuten op het veld.

● Robin van Persie is met 42 doelpunten de speler met de meeste goals achter zijn naam. De spits van Manchester United maakte ze in 83 interlands. Achter Oranje's topscorer aller tijden zijn ook Klaas-Jan Huntelaar (34), Sneijder (26), Kuijt (24) en Arjen Robben (22) zeer productief.

● Slechts zeven van de 23 spelers uit de huidige Oranje-selectie hebben ervaring met het spelen van wedstrijden op een EK- en/of WK-eindronde: Sneijder (foto, 19 duels), Van Persie (18), Robben (17), Kuijt (16), Nigel de Jong (12), Huntelaar (8) en Ron Vlaar (2).

● Liefst vijftien van de 23 spelers speelden tot nu toe minder dan vijftien interlands. Van hen speelden er zeven zelfs minder dan zes interlands: Tim Krul (5), Leroy Fer (5), Memphis Depay (5), Georginio Wijnaldum (4), Joël Veltman (2), Paul Verhaegh (2) en Terence Kongolo (1).

●Sneijder en Van Persie hebben elk al elf wedstrijden op een WK-eindronde achter hun naam staan. Als beide topspelers op het aanstaande WK in alle drie de pouleduels van het Nederlands elftal acte de présence geven, komen zij op gelijke hoogte met het trio dat het record in handen heeft: Ruud Krol, Wim Jansen en Johnny Rep waren op de WK's van 1974 (Duitsland) en 1978 (Argentinië) van de partij. Beide keren werd de finale verloren, van de gastlanden.

Tien van de 23 WK-gangers staan onder contract bij clubs uit de Eredivisie (vijf bij Feyenoord, drie bij Ajax en twee bij PSV). Van de buitenlandse clubs is Swansea City hofleverancier (met Jonathan de Guzman en Michel Vorm). Van de dertien 'buitenlandse' internationals speelden er tijdens het afgelopen seizoen zes bij een club uit de Premier League en drie bij een Bundesliga-club.

● De gemiddelde leeftijd van de WK-selectie is 26 jaar en 170 dagen. Dirk Kuijt (foto) is met 33 jaar en 313 dagen de oudste van het stel, terwijl Feyenoorder Terence Kongolo met twintig jaar en 106 dagen de jongste speler is.

● Gemiddeld speelden de Oranje-spelers 27 interlands en maakten de twintig veldspelers acht doelpunten. Tien veldspelers kwamen nog niet tot scoren in Oranje: Daryl Janmaat, Jordy Clasie, Daley Blind, Jonathan de Guzman, Stefan de Vrij, Leroy Fer, Memphis Depay, Joël Veltman, Paul Verhaegh en Terence Kongolo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.