Smits hervat training bij NEC: 'Mijn kans komt wel weer'

Reacties

Joshua Smits is op de weg terug bij NEC. Door een polsblessure kwam de doelman deze voetbaljaargang nog niet in actie namens de Nijmegenaren, maar inmiddels heeft hij alweer deels met de groep meegetraind.

Smits hervat training bij NEC: 'Mijn kans komt wel weer'

Tegen het einde van afgelopen seizoen kreeg Smits last van zijn pols. De medische staf dacht echter dat hij slechts last had van irritatie en met het kampioenschap in de Jupiler League in zicht, bleef hij daarom onder de lat staan. Vlak voor het slot van de competitie, toen de pijn bleef aanhouden, bleek pas dat er een breuk in het bot zat. Hij moest hieraan twee keer geopereerd worden.

Inmiddels nadert het einde van zijn herstel en heeft hij alweer deels met de groep meegetraind. 'Vorige week vrijdag heb ik voor het eerst weer meegedaan aan een positiespel. En ik was na afloop eigenlijk helemaal niet moe, dat is dus positief', aldus de 23-jarige sluitpost, die een groot aandeel had in het kampioenschap van NEC in de Jupiler League, op de clubwebsite.

Om zijn verlies op te vangen, trok NEC de IJslandse international Hannes Halldórsson en de Duitser Benjamin Kirsten aan. De Scandinaviër begon als eerste keeper aan het seizoen, maar sinds zijn blessure verdedigt Kirsten het Nijmeegse doel. 'Concurrentie hoort erbij. Ik heb een gezonde dosis zelfvertrouwen en weet wat ik kan. Mijn kans komt wel weer als ik helemaal fit ben.'

Tijdens het kampioensjaar was Smits in zijn eerste hele seizoen als basisspeler de minst gepasseerde sluitpost van de Jupiler League. Hij wordt in de Keizerstad, als jongen uit de streek, gezien als dé opvolger van international Jasper Cillessen. In 2011 kwam Smits als achttienjarige op relatief late leeftijd binnenlopen bij NEC, dat hem overnam van De Treffers uit Groesbeek. Hij ging van start als vierde keeper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.