NEC door met Jantscher ondanks onzekerheid

Reacties

De voorbije week stond bij alle Eredivisie-clubs deels in het teken van het waar nodig opzeggen van de nodige contracten, om te voorkomen dat de desbetreffende spelers een automatische contractverlenging krijgen. Ook NEC heeft de brieven de deur uitgedaan.

NEC door met Jantscher ondanks onzekerheid

De verbintenissen met de verhuurde Youri Loen en Jordy Tutuarima (nu Dordrecht) en Marcel Stutter zijn opgezegd. NEC gaat in de zomer wel praten met Loen en Stutter. In het geval van Tutuarima geldt dat niet. Hij wordt momenteel verhuurd aan FC Oss.

NEC wil ook om de tafel met Ryan Koolwijk die over een aflopende verbintenis beschikt in Nijmegen. Routinier Dennis Gentenaar zal stoppen, terwijl met Jeffrey Leiwakabessy ook gesproken zal worden. Hij liet onlangs weten te verwachten ook volgend seizoen voor zijn geliefde NEC uit te komen, terwijl ook wordt nagedacht over een functie als (jeugd)trainer.

De opties in het contract van Joshua Smits en Jakob Jantscher zijn wel gelicht. De derde doelman kan voor meerdere jaren bijtekenen en Jantscher blijft een jaar langer.

Degradatie
Veel zal in Nijmegen afhangen van de vraag of handhaving bewerkstelligd kan worden door de huidige nummer zeventien van de Eredivisie. De voorsprong op hekkensluiter Roda JC is maar twee punten met nog een loodzwaar programma te gaan. De laatste vier tegenstanders zijn SC Cambuur (thuis), AZ (uit), FC Twente (thuis) en Ajax (uit).

Degradatie uit de Eredivisie betekent per definitie een financiële strop, maar helemaal voor NEC. De Goffertclub heeft in de spelerscontracten geen rekening gehouden met een teruggang naar de Jupiler League.

Er zijn, op enkele uitzonderingen na, geen clausules opgenomen. Daardoor hebben de meeste spelers in de Eerste Divisie recht op hetzelfde salaris als nu in de Eredivisie. De werkgeversorganisatie FBO adviseert alle clubs juist hierover standaard bepalingen op te nemen in de contracten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.