Wanhoop bij NEC na dramatische nederlaag

Reacties

'Ik sta hier met een ongelooflijk klotegevoel', stelde trainer Anton Janssen van NEC na de voor zijn club dramatische 2-1 nederlaag tegen Heracles Almelo. Door de verliespartij is het nu alarmfase 1 in Nijmegen.

Wanhoop bij NEC na dramatische nederlaag

Het thuisduel met Heracles was er een dat NEC moest winnen, maar de Nijmegenaren gingen in extremis ten onder door een treffer van Matthew Amoah. 'Dit is echt een tik. Er komt nu weer meer druk op de volgende wedstrijd en we worden steeds meer afhankelijk van andere clubs, terwijl we vandaag zelf een goede slag hadden kunnen slaan', aldus Janssen tegenover FOX Sports.

Het loodzware programma waarmee NEC de competitie afsluit biedt bepaald geen vertrouwen, erkent Janssen (foto). 'Volgende week tegen SC Cambuur móéten we winnen.' Na het thuisduel met de Friezen wacht NEC loodzware confrontaties met AZ (uit), FC Twente (thuis) en Ajax (uit). 'Ik geloof nog in lijfsbehoud, maar dit is echt een drama', reageerde doelman Dennis Gentenaar. 'Ik voel nu even helemaal niets meer. Dit is niet te bevatten.'

NEC staat zeventiende en zakt naar de laatste plaats indien Roda JC zondagmiddag wint van RKC Waalwijk. De nederlaag tegen Heracles is de tweede deceptie voor NEC in een tijdsbestek van enkele dagen, want afgelopen woensdag ging de formatie van Janssen in de halve finale van de beker ten onder tegen PEC Zwolle.

De Jonge
In het kamp van Heracles Almelo heerste vanzelfsprekend een jubelstemming. 'Dit is een cruciale overwinning. We hebben nu 36 punten en dat zou genoeg moeten zijn voor lijfsbehoud. Nu willen we naar boven kijken. We zijn onvoorstelbaar blij', aldus trainer Jan de Jonge, die met Heracles tiende staat en nog kans maakt op deelname aan de play-offs om Europees voetbal

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.