NEC op recordjacht zonder doelman Smits

Reacties

Kampioen NEC moet het in de laatste drie Jupiler League-wedstrijden stellen zonder Joshua Smits. De 22-jarige doelman heeft een botje in zijn pols gebroken.

NEC op recordjacht zonder doelman Smits

De ploeg van trainer Ruud Brood is weliswaar al enkele weken kampioen, maar voor de Nijmegenaren lonken er fraaie records, zoals het hoogste puntenaantal ooit in de Eerste Divisie (gemeten vanaf de oprichting in 1956). Dat staat nu op naam van RKC Waalwijk, dat in het seizoen 1987/88, omgerekend naar het driepuntensysteem, 96 punten pakte.

NEC staat nu op 95 punten en kan op 104 uitkomen als het ook de resterende drie duels winnend afsluit. De grootste voorsprong ooit van de kampioen op de nummer twee is eveneens van RKC, uit datzelfde kampioenjaar 1988. De Waalwijkers eindigden destijds met liefst 26 punten voorsprong op BV Veendam. NEC staat nu 24 punten voor op FC Eindhoven, dus ook dat record kan nog worden aangescherpt.

Aan doelman Mike Vanhamel de taak om NEC op weg te helpen naar een uitstekende afsluiting van het seizoen 2014/15. Vanhamel vervangt Smits in de komende weken tegen achtereenvolgens FC Den Bosch, Jong Ajax en VVV-Venlo.

De Gier
Er was ook goed nieuws uit Nijmegen. Publiekslieveling Jack de Gier, jarenlang actief in het rood-groene shirt, gaat aan de slag als trainer van de beloften van NEC. De Gier was vorig seizoen nog assistent van Anton Janssen en is dit seizoen trainer van de A1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.