Silva leidt Spanje naar overtuigende oefenzege in België

Reacties

België is bij het debuut van bondscoach Roberto Martínez kansloos onderuit gegaan tegen Spanje (0-2), waar Julen Lopetegui dus juist wel tevreden kon terugkijken op zijn eerste interland als eindverantwoordelijke.

Silva leidt Spanje naar overtuigende oefenzege in België

David Silva was de gevierde man in Brussel, waar België nog goed aan de wedstrijd begon. Maar al snel namen de bezoekers het heft in handen. Spanje voerde zijn aanvallen echter vaak te ver door, waardoor de schade lang beperkt bleef voor de Rode Duivels. In de 34ste minuut was het dan toch raak: een voorzet van Vitolo kwam via Diego Costa voor de voeten van David Silva, die de score opende.

Na ruim een uur zorgde de aanvallende middenvelder van Manchester City ook voor het tweede doelpunt van de avond. Een overtreding van Jordan Lukaku op Vitolo werd bestraft met een strafschop, die door David Silva werd binnengeschoten. België mocht verder van geluk spreken dat Diego Costa, die na een klein half uur binnen de lijnen kwam voor de geblesseerde Álvaro Morata, zijn vizier niet op scherp had staan.

Het bleef daardoor 0-2, waardoor Spanje voor de vijfde keer op rij won van België. Maandag start de ploeg van Lopetegui de WK-kwalificatiecampagne met een thuiswedstrijd tegen Liechtenstein. Een dag later gaat België op bezoek bij Cyprus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.